Bloubergstrand

01-02-2024

Bloubergstrand, gelegen ongeveer 15 kilometer ten noorden van het centrum van Kaapstad, is dé plek om adembenemende foto's van de Tafelberg te maken. Deze kustplaats, gelegen aan de verfrissende Atlantische Oceaan, staat bekend om de vaak aanwezige wind die voor aangename verkoeling zorgt tijdens de warme zomers.

In 1806 vond de historische Slag om Blaauwberg hier plaats, waarbij de Engelsen de Kaapkolonie veroverden op de Hollanders. "Ons Huisie", nu een restaurant met een uitstekende reputatie, is het nationale monument dat getuigt van een lange en kleurrijke geschiedenis.

Blouberg trekt jaarlijks talrijke bezoekers, zowel nationaal als internationaal, vanwege het prachtige uitzicht op de Tafelberg, Table Bay en Robbeneiland. Het strand biedt veel recreatiemogelijkheden, en het is een populaire bestemming voor surfers. Kite-surfers komen hier in groten getale vanwege de gunstige golven.

Het Bloubergstrand-gebied is aangewezen als een Marine Nature Reserve, waar duiken en vissen op de Kaapse rotskreeft en paua (abalone) verboden zijn. Voor het vissen op lokale vissen zoals galjoen is een vergunning vereist. Gelukkig kunt u genieten van heerlijke lokale witte mosselen en andere zeevruchten in de diverse restaurants, waar veelal verse zeegerechten op de menukaart staan.

Gedurende bepaalde seizoenen kunt u hier verschillende walvissen en dolfijnen spotten, terwijl ook de Kaapse pelsrobben regelmatig in de omgeving worden waargenomen.

Bloubergstrand staat ook bekend als een van de beste plaatsen om de betoverende zonsondergang met uitzicht op de majestueuze Tafelberg te ervaren. De combinatie van het kleurenpalet van de ondergaande zon, de silhouetten van de Tafelberg en de ontspannen sfeer van de kust maakt dit een onvergetelijke ervaring voor bezoekers en lokale bewoners. Het is de perfecte setting om te genieten van de kalme avonduren terwijl de zon langzaam achter de horizon verdwijnt.