Ceres

01-02-2024

Gelegen in de West-Kaap provincie, ongeveer 170 kilometer ten noorden van Kaapstad, vindt u het stadje Ceres. Het is vernoemd naar de Romeinse godin van vruchtbaarheid en landbouw. Ceres bevindt zich in de vruchtbare vallei van 'Warm Bokkeveld', bekend om zijn bloeiende fruitteelt.

Het klimaat van Ceres is typisch Mediterraans, met warme zomers en koele tot koude, natte winters. In de hoger gelegen gebieden, zoals 'het Kouebokkeveld', is sneeuwval niet ongebruikelijk, wat het tot een geliefde bestemming maakt voor Kaapenaars.

Ceres is niet alleen een naam die u tegenkomt op vruchtensappakken over de hele wereld; het staat ook bekend om het kersenplukken bij de "Klondyke" boerderij in de zomer en winterse sneeuwpret. Zowel de fruitpluk, die plaatsvindt tussen december en april, als de sneeuwdagen trekken bezoekers aan voor rondleidingen langs verschillende fruitbedrijven.

Omringd door Wolseley, Tulbagh, Op-die-Berg en Prince Alfred Hamlet, is Ceres bereikbaar via de schilderachtige Mitchell's Pass, de Theronsberg Pass en de Gydo Pass. Vooral in het voorjaar, wanneer de bloesem de bomen tooit, biedt deze omgeving een betoverend schouwspel.

Naast de fruitgerelateerde activiteiten biedt Ceres ook avontuurlijke mogelijkheden. Er zijn mountainbikeroutes, wandelpaden, klim- en abseilmogelijkheden, 4x4- en quadbike-avonturen. Voor ontspanning kunt u genieten van forelvissen en vogels spotten. Een opwindend familieavontuur wacht op de Zip Slide Tour, een rit van 1,4 km langs rotsformaties en rivieren.

Het stadje herbergt ook het Transport Riders Museum, waar de geschiedenis van mensen, dieren, planten en transport in vroegere tijden wordt verteld. Daarnaast krijgt u informatie over de aardbeving die Ceres in 1969 trof.