George

01-02-2024

George, gelegen in de West-Kaap provincie aan de Garden Route, ongeveer 430 kilometer verwijderd van Kaapstad, is een schilderachtige plaats prachtig omgeven door de Indische Oceaan en de majestueuze Outeniqua bergen. De weelderige Outeniqua bossen waren de aanleiding voor de oprichting van een VOC-buitenpost in 1776, en later, tijdens de Engelse bezetting, werd de plaats vernoemd naar Koning George III. Wandelend door het dorp kunt u verschillende historische gebouwen bewonderen, waaronder de Nederlands Gereformeerde kerk uit 1842 en de St. Marks Cathedral uit 1850.

George is strategisch gelegen als uitvalsbasis om het zuidelijke deel van de Kaap, het achterland en de Kleine Karoo te verkennen. Maar ook binnen de stadsgrenzen heeft George veel te bieden. Het bevindt zich aan de voet van de Outeniqua-bergen in het Cape Wild Floral Kingdom, wat betekent dat het een beschermd natuurgebied is. Hier vindt u een harmonieuze mix van zee en strand, weelderige bossen, wildparken en een vleugje Xhosa-cultuur.

Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat een verblijf in George het hele jaar door aangenaam is, vooral voor liefhebbers van golf. De regio herbergt tal van golfbanen, waarvan de Fancourt golfbaan wellicht de meest prestigieuze is.

Vanuit George kunt u nabijgelegen natuurlijke juweeltjes ontdekken, zoals het paradijselijke Wilderness op ongeveer 15 kilometer afstand, of het bekende Tsitsikamma National Park.