Jeffrey’s Bay

01-02-2024

Jeffrey's Bay, gelegen aan de Garden Route in de provincie Oost-Kaap, ongeveer 70 kilometer ten westen van Port Elizabeth, is een idyllische vakantiebestemming met uitzicht op St. Francis Bay en het warme water van de Indische Oceaan.

Het gebied heeft een rijke geschiedenis, ooit bewoond door de San en later de Khoi-San mensen, bekend als "Strandlopers" vanwege hun zwerftochten langs de kust. Enkele San rotstekeningen zijn nog steeds te vinden in het gebied.

Jeffrey's Bay staat wereldwijd bekend als een van de beste surflocaties. Surfers van over de hele wereld verzamelen zich hier om te genieten van de zon, gouden stranden en legendarische golven. Het gastheerschap van de Internationale Billabong Surf Competitie elk jaar getuigt van de reputatie van de stad als een surfparadijs. Beginners in (kite)surfen vinden hier ook instructeurs om hen de basisvaardigheden bij te brengen.

Naast surfen biedt Jeffrey's Bay tal van andere wateractiviteiten, en Dolphin Beach, met een Blauwe Vlag-status, is ideaal voor zwemmen en zonnebaden. Het strand is schoon en veilig, geschikt voor gezinnen. Tussen juni en december kunt u hier ook de Southern Right Whale en Humpback-walvissen spotten, naast de Bottle nose en Humpback-dolfijnen die het hele jaar door vaak worden gezien.

De overvloedige natuur rond Jeffrey's Bay, waaronder zee, duinen, bushveld en bossen, ondersteunt een rijke verscheidenheid aan vogels, met ongeveer 450 verschillende soorten.

Beschermde natuurgebieden zoals het Kabeljous- en Seekoei Estuaria en het Noorsekloof natuurreservaat bieden prachtige natuurervaringen voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in surfen.

Jeffrey's Bay heeft een bruisend dorpsleven met diverse eetgelegenheden, variërend van informele afhaalrestaurants tot chique restaurants, evenals koffietentjes, winkels en surfscholen. Het dorp herbergt ook jaarlijks het Schelpenfestival en heeft een Schelpenmuseum en een Surf Museum.

Golfers vinden voldoening op de 9-holes Jeffrey's Bay Golf Club, maar hebben ook toegang tot golfbanen in St. Francis Bay en Port Elizabeth.

Het dorp fungeert als toegangspoort tot het Tsitsikamma-park en de prachtige Garden Route. Het ligt dicht bij Port Elizabeth en op korte afstand van het Addo Elephant National Park, waar u de Big Five en zelfs de Big 7 kunt ervaren.