Nieu-Bethesda

01-02-2024

Nieu-Bethesda, een charmant en artistiek dorp gelegen in de vallei van de Sneeuberg-bergen te midden van de uitgestrekte vlaktes van de Karoo in de provincie Eastern Cape, is een must-visit tijdens een 'Karoo trip'. Met minder dan 1000 inwoners, geen benzinestation en geen creditcardfaciliteiten, is het een plek van eenvoud en rust. Voordat je vertrekt, zorg ervoor dat je de benzinetank vult en je portemonnee bijvult, want het leven hier volgt zijn eigen ritme, met schone lucht, heldere nachten en stoffige straten. Een ezelkar tocht door de tijd is een unieke ervaring, gevolgd door een ontspannende stop bij de Sneeuberg Brouwerij en delicatessewinkel, waar eigenaar zelfgebrouwen bier, koffie en kaas serveert.

In de semi-woestijn van de Karoo, waar de lucht de aarde ontmoet, vinden rustzoekers en natuurliefhebbers een oase. Dieren variërend van buizerds, adelaars, de heilige ibis en blauwe kraanvogels tot schildpadden, otters, hagedissen, slangen, vossen, kudu, springbokken, wilde katten en aardvarkens doorkruisen het uitgestrekte land.

De Karoo is ook bekend om zijn boerderijen, met wereldwijd bekend Karoo-lam en Angorageiten die gedijen in deze droge omgeving. Kunstliefhebbers zullen genieten van de vele kunstwinkels, galerijen en studio's, waaronder de opmerkelijke beeldentuin van Helen Martin en haar "Owl House", een must-visit in Nieu Bethesda.

Voor degenen met interesse in archeologie zijn er fossiele trips beschikbaar vanaf de Ganora Guestfarm, waar ook mogelijkheden zijn voor wandelen en mountainbiken. Het nabijgelegen Mountain Zebra Park, op 12 kilometer afstand, biedt ook een onvergetelijke ervaring.

Nieu Bethesda en de Karoo-omgeving zijn ideaal voor sterrenkijken, klimmen, wandelen, mountainbiken, paardrijden en game drives. En als u de lokale sfeer wilt opsnuiven, kunt u gewoon op de stoep zitten en het dorpsleven aan u voorbij zien trekken.

Een bezoek aan Graaff-Reinet (60 km) biedt de mogelijkheid om te genieten van oude architectuur, terwijl een rit naar de Valley of Desolation in het Camdeboo National Park u zal verbazen met adembenemende kliffen en valleien, de thuisbasis van een indrukwekkende verscheidenheid aan vogels, planten en zoogdieren.