Pilgrim’s Rest

01-02-2024

Pilgrim's Rest, een historisch dorp in Zuid-Afrika, heeft zijn oorsprong in 1873 toen er goud werd ontdekt in de buurt van Sabie. De eerste nederzetting heette MacMac, maar de echte goudvondst werd gedaan door Alec Patterson in Pilgrims Creek. Na de officiële verklaring van het gebied als "Gold field" in september 1873, trokken meer dan 1.500 gouddelvers naar het gebied, waardoor een bloeiend kamp ontstond.

In 1881 verwierf een Londense financier de mijnrechten, wat leidde tot de oprichting van de Transvaal Gold Exploration Company, later bekend als Transvaal Gold Mining Estates. Hoewel de mijnen na de jaren '50 minder opbrachten, werd de mijn pas in 1972 gesloten, bijna 100 jaar na de ontdekking van goud.

Pilgrim's Rest is nu een Nationaal Monument, met goed bewaarde gebouwen uit die tijd. Slechts enkele zijn open voor toeristen, waaronder The Garage (automuseum), Dredzen Shop and House Museum (winkel met huis), het Victorian House Museum (Victoriaans huisje) en het Pilgrim's en Sabie News Museum (oude type- en drukmachines). De begraafplaats op Cemetery Hill herbergt Robber's Grave, waar volgens de overlevering een dief begraven ligt die betrapt werd op het stelen van opgravingen.

Pilgrim's Rest biedt ook eetgelegenheden, terrasjes en lokale kraampjes waar souvenirs en andere goederen te koop zijn. Het dorp ligt 35 km ten noorden van Sabie aan de R533.