Sea Point

01-02-2024

Sea Point, gelegen als een smalle strook tussen Lion's Head/Signal Hill en de Atlantische Oceaan, is een voorstad van Kaapstad, slechts enkele kilometers ten westen van het Central Business District (CBD). Ooit voorbehouden aan blanken tijdens de apartheid, heeft het gebied na 1994 een snelle diversificatie ondergaan en herbergt het nu een mix van culturen, met investeringen van Nederlanders, Duitsers, Engelsen en meer in appartementen.

Dit dichtbevolkte gebied kenmerkt zich door flats met appartementen langs de kustlijn. De promenade is een levendige plek, druk bezocht door zowel de lokale bevolking als toeristen, die het gebruiken voor wandelen, joggen, skaten en andere recreatieve activiteiten. De gevarieerde kustlijn omvat basaltrotsen, schelpenstranden en zand. Historisch gezien zijn veel schepen op de rotsen voor de kust gestrand.

Het Sea Point Pavilion, met de Sea Point Pool, biedt een prachtig openluchtzwembad met uitzicht op de Atlantische Oceaan en Robbeneiland. Het zwembad heeft een 50-meterbad voor baantjes zwemmen, twee ondiepe baden voor kinderen en een dieper zwembad met duikplank. Gevuld met gefilterd oceaanwater en slechts een minimale hoeveelheid chloor, is het zwembad het hele jaar door geopend. In de zomermaanden (oktober - april) is de watertemperatuur tussen 18-24 graden, terwijl het in de winter (mei - september) tussen 12-15 graden ligt.

De wijk herbergt een verscheidenheid aan winkeltjes, bistro's en restaurants, vooral langs Regent Road, Main Road en Beach Road. Accommodaties zoals guesthouses en lodges zijn ook ruim voorhanden in Sea Point.