Stormsrivier

01-02-2024

Storms River is een klein plaatsje aan de monding van de rivier met dezelfde naam. Gelegen in het Tsitsikamma National Park, dat deel uitmaakt van het prachtige groene Garden Route National Park. Hier bevindt zich de beroemde hangbrug over de monding van de rivier, een geweldige plek om foto's te maken van de ruige kustlijn en de weelderige bossen. Storms River biedt ook vele prachtige wandel- en wandelroutes.

Het gebied is moeilijk te beschrijven in zijn schoonheid, maar het verkennen met wandelschoenen is een must. Er zijn tal van korte wandelroutes, en het is ook het startpunt van de beroemde 5-daagse Otter Trail, een trektocht langs de ruige kust van de Oost-Kaap, te midden van fynbos en eeuwenoude bomen.

Voor een overweldigende adrenalinekick kun je bungeejumpen vanaf de Bloukrans-brug, met 216 meter de hoogste vrije val ter wereld. Een iets minder gedurfde maar nog steeds spectaculaire activiteit is de Canopy Tour, waarbij je door de toppen van de bomen suist en slingert. De Storms River biedt ook tal van activiteiten op het water, zoals Black Water tubing, een opwindend avontuur voor het hele gezin.

De naam Tsitsikamma betekent "plaats van veel water" in het Khoi, en het gebied biedt inderdaad een overvloed aan natuurlijke pracht. Botanici zullen verrukt zijn door de grootste reus van het woud, de Yellowwood-tree, die door de eeuwen heen nauwelijks is veranderd. Er zijn ook Hard Pear Trees en honderden verschillende soorten fynbos die, samen met de prachtige wilde kust, zorgen voor fantastische foto's.

In Storms River vind je verschillende restaurants en accommodaties, variërend van hotels tot self-cateringopties. Het is een ideale uitvalsbasis voor avonturiers en natuurliefhebbers die de prachtige omgeving van Tsitsikamma willen verkennen.


Is uw interesse opgewekt? Ga dan eens kijken naar onze 15 daagse reis.