Klawer

01-02-2024

In het West-Coast district van de West-Kaap provincie, zo'n 280 kilometer ten noorden van Kaapstad, vind je Klawer, een boerennederzetting gelegen in de vallei tussen Clanwilliam en Vredendal. Hier blaast een verfrissende oceaanbries over de wijnakkers, wat resulteert in het trots produceren van wijn in een onverwachte omgeving.

Klawer, gelegen aan de Matzikamma Mountains, de Olifants River en langs de N7 op weg naar Namibië, vormt de ideale tussenstop voor natuurliefhebbers, ruimtezoekers, bloemenbewonderaars en liefhebbers van het buitenleven. Het is tevens centraal gelegen ten opzichte van Vredendal, Strandfontein, Lambert's Bay, Clanwilliam en Vanrhynsdorp. Ondanks zijn bescheiden omvang heeft Klawer een unieke uitstraling en een eigen levensstijl, die u kunt ervaren tijdens uw verblijf.

Het Afrikaanse woord "Klawer" verwijst naar een type wilde klaver dat weelderig bloeit na een verfrissende regenbui. De omgeving van Klawer wordt gekenmerkt door ongerept fynbos en een verscheidenheid aan citrusbomen. In de richting van Namaqualand in het noorden kunt u tussen augustus en september genieten van velden vol wilde bloemen, waar Klawer en de omgeving zo beroemd om zijn geworden. Een bezoek aan de Klawer Wine Cellar mag dan natuurlijk niet ontbreken.

Klawer biedt uitstekende mogelijkheden voor avonturen per 4x4, rivier-rafting en natuurlijk zijn er tal van wandel- en wandelroutes in deze prachtige natuurlijke omgeving. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de stress en drukte van de stad.