Noordhoek

01-02-2024

Noordhoek, aan de westzijde van de Cape Peninsula in de Westkaap provincie, is een vredig kustplaatsje net onder Kaapstad met een landelijke uitstraling. Prachtig gelegen aan de voet van de imposante Chapman's Peak, biedt het witte uitgestrekte stranden en een heerlijke vakantieplek.

Dit gebied is het thuis van majestueuze vogels zoals de Black Eagle, de Verreaux Eagle en de Fish Eagle, die op zoek zijn naar klein wild zoals parelhoenders en meerkatten.

Noordhoek is omgeven door wetlands, de zee en indrukwekkende bergen, bereikbaar via de spectaculaire autoroute over de Chapman's Peak. De Cape Point-route trekt fietsers en mountainbikers aan, met avontuurlijke en adembenemende kustuitzichten. De negen kilometer lange Chapman's Peak, met 114 bochten, staat bekend als een van 's werelds mooiste autoroutes en biedt talloze picknickplaatsen om ongestoord van de schoonheid te genieten.

De kust van Noordhoek biedt diverse activiteiten, waaronder surfen, kitesurfen, wandelen, paardrijden, en een wandeling naar het Kakapo-scheepswrak dat hier in 1900 vastliep. Geniet van heerlijke sundowners, zoals een fles Sauvignon Blanc van de lokale wijnestate!

Een bezoek aan Cape Point Vineyard is een aanrader, waar u kunt picknicken met wijn of genieten van een kaasplateau. Naast Sauvignon Blanc zijn er ook andere heerlijke wijnen te proeven.

In het voorjaar biedt het strand de perfecte plek om dolfijnen en walvissen te spotten, terwijl u langs het 8 kilometer lange strand naar het naburige dorp Kommetjie wandelt. Bewonder ook de prachtige flora, waaronder het bijzondere Milkwood Forest, dat niet alleen aantrekkelijk is voor vogels, muizen en bavianen, maar ook beschermde bomen biedt die fruit leveren en latex voor traditionele medicatie.

Noordhoek Farm Village is een gezellige plek voor diverse lekkernijen en winkelen voor souvenirs of grappige t-shirts. Het nabijgelegen Silvermine Reserve biedt mogelijkheden om te wandelen of mountainbiken in het altijd groene fynbos, en herbergt de indrukwekkende Westlake golfbaan.

Andere nabijgelegen plaatsen zoals Hout Baai, Kommetjie, Scarborough en Fish Hoek liggen 'just around the corner'.